12 Hal-hal aneh anu dilakukeun ku psikopat

 12 Hal-hal aneh anu dilakukeun ku psikopat

Thomas Sullivan

Psychopathy mangrupikeun topik anu dibahas pisan dina widang psikologi. Aya téori kana téori nyoba ngajelaskeun kabiasaan psikopat.

Jalma katarik ku psikopat. Aranjeunna resep nonton pilem, maca buku, artikel, sareng berita ngeunaan psikopat.

Tapi saha ieu psikopat? Anu langkung penting, naha aranjeunna sapertos kitu?

Psikopat nyaéta jalma anu kurang empati, émosi, sareng kamampuan pikeun ngahiji sareng batur. Aranjeunna condong jadi egois, kakuatan-lapar, agrésif, sarta telenges. Sipat séjén nu ilahar dipintonkeun ku psychopaths di antarana:

  • Pesona deet
  • Kurangna kaduhung
  • Narsisisme
  • Fearlessness
  • Dominasi
  • Katenangan
  • Manipulatif
  • Tipu
  • Callousness
  • Kurangna perhatian ka batur
  • Impulsif jeung teu tanggung jawab
  • Kadali diri anu lemah
  • Ngaregepkeun wewenang

Psikopat kakurangan émosi positip jeung négatif. Aranjeunna nuju dicabut tina kabagjaan jalma biasa ngarasa dina sambungan sosial. Dina waktos anu sami, aranjeunna kirang sieun, setrés, sareng hariwang tibatan jalma biasa.

Hal ieu ngamungkinkeun aranjeunna nyandak résiko anu teu diimpikeun ku jalma biasa. Psikopat leres-leres henteu paduli naon anu dipikirkeun ku batur.

Naha aya psikopat?

Psychopathy paling hadé dipikaharti salaku sipat dina hiji tungtung spéktrum psychopathy-empati:

Egois geus aya dina jero pikiran manusa.Éta langkung primitif tibatan empati. Empati mekar dina mamalia pikeun hirup grup, sedengkeun selfishness mangrupakeun tret survival dasar unggal mahluk hirup.

Mungkin dina hiji tahap évolusi manusa, psychopathy leuwih umum. Salaku grup manusa ngaronjat dina ukuran jeung peradaban mecenghul, group hirup jadi leuwih penting.

Psychopathy kudu saimbang jeung empati. Kaseueuran jalma anu sanés psikopat anu lengkep nunjukkeun kacenderungan psikopat. Aranjeunna perenahna di tengah spéktrum.

Biaya janten psikopat anu pinuh teuing tinggi dina kahirupan kelompok. Ku kituna, évolusi ngadorong psychopaths full-blown ka pojok, sarta aranjeunna ayeuna ngawengku ukur ngeunaan 1-5% tina populasi.

Kaseueuran psychopaths lalaki

Téori ngayakinkeun naha aya leuwih. Psikopat lalaki nya éta sipat psikopat bisa méré kaunggulan réproduktif pikeun lalaki.

Awéwé umumna leuwih milih lalaki nu statusna luhur, kuat, jeung akalna.

Psychopathy atawa egois ku batur bisa nyorong lalaki. pikeun néangan kakuatan, status, jeung sumberdaya. Jadi bisa sieun teu sieun jeung nyokot resiko.2

Ieu sabab lalaki psychopathic mindeng kalibet dina frauds jeung scams. Awéwé ogé ngalakukeun panipuan, tapi henteu ampir sering sapertos lalaki.3

Strategi réproduktif lalaki psikopat nyaéta 'kawin jangka pondok'. Aranjeunna condong jadi promiscuous sarta néangan keur impregnate saloba awéwé-gancang tanpa investasi sumberdayadi salah sahijina.4

Ku sabab teu ngarasa cinta, utamana didorong ku hawa nafsu.

Lamun gagal ngahontal status luhur di masarakat ngaliwatan tipu daya jeung manipulasi, lalaki psikopat masih bisa palsu sipat-sipat anu dipikanyaho ku awéwé anu pikaresepeun sapertos pesona, status, sareng kakawasaan.

Hal-hal aneh anu dilakukeun ku psikopat

Hayu urang tingali sababaraha anu anéh. hal-hal anu dilakukeun ku psikopat pikeun gaduh jalanna:

1. Aranjeunna mikir pisan sateuacan nyarios

Kusabab psikopat sacara alami henteu nyambung sareng batur, aranjeunna kedah ati-ati nalika interaksi sosial. Aranjeunna ngukur sagala anu aranjeunna nyarios. Éta ngajantenkeun aranjeunna rada jauh sareng 'dina sirahna'.

Aranjeunna overthink sateuacan nyarios sabab utamina ngalaksanakeun tipu daya sareng manipulasi ngalangkungan ucapanana. Aranjeunna katingali tiis sareng ngitung sabab butuh waktos kanggo ngarumuskeun hal anu leres.

Acara TV Dexterngalaksanakeun tugas anu hadé pikeun ngagambarkeun psychopathy.

2. Basa awakna datar

Kusabab psikopat henteu émosional sareng ngan ukur ngalaman émosi anu deet, aranjeunna henteu tiasa nganyatakeun parasaan dina interaksi sosial. Nganyatakeun émosi mangrupikeun bagian anu ageung pikeun ngahubungkeun sareng jalma, sareng urang ngalakukeunana utamina ngalangkungan komunikasi nonverbal.

Psikopat jarang ngagunakeun komunikasi nonverbal. Aranjeunna bieu nunjukkeun ekspresi raray sareng sikep basa awak. Nalika aranjeunna ngalakukeun, éta sigana palsu supados aranjeunna tiasa nyampurdi.

Psikopat sering masihan seuri palsu ka batur. Kalolobaan waktu, maranéhna bakal staring di target maranéhanana, ukuran nepi mangsa maranéhanana. Kituna istilah 'neuteup psychopathic'.

Upami anjeun neuteup lila teuing ka batur, sigana anjeun bakal ngajanggélék, teras anjeunna bakal nyarios sapertos kieu:

"Eureun neuteup kuring sapertos psikopat!"

3. Maranéhna ngagunakeun pesona pikeun nipu

Psychopats ngagunakeun pesona deet maranéhna pikeun narik jalma pikeun ngamanipulasi maranéhna. Maranehna make sanjungan jeung nyaritakeun naon anu rek didangu ku tukang.

4. Maranéhna ngagunakeun jalma

Aranjeunna ningali jalma-jalma sabagé alat anu digunakeun pikeun tujuan egois. Gantina nuliskeun hubungan win-win anu saling nguntungkeun, aranjeunna neangan hubungan win-los dimana aranjeunna anu meunang.

5. Aranjeunna henteu satia

Psikopat ngan bakal satia ka anjeun salami aranjeunna tiasa ngagunakeun anjeun. Nalika aranjeunna nampi naon anu dipikahoyong ti anjeun, aranjeunna bakal ngalungkeun anjeun sapertos kentang panas.

Tempo_ogé: Naha kolotna resep putra atanapi putri?

6. Aranjeunna tukang bohong patologis

Psychopats condong jadi tukang bohong patologis. Beda jeung sabagéan ageung jalma anu gampang katangkep nalika ngabohong kusabab gaduh émosi, psikopat tiasa ngabohong sapertos henteu masalah.

7. Aranjeunna tiasa palsu nanaon

Psychopaths terang aranjeunna henteu pas. Éta ogé terang naon anu kedah dilakukeun pikeun pas. Kaéndahanana mangrupikeun masker anu aranjeunna ngahaja dipasang. Aranjeunna condong jadi aktor alus teuing jeung bisa kapang sorangan pikeun sarat kaayaan kawas abunglon.

Malah bisa ngapalkeun empati jeung cinta.5

8. Aranjeunna gaslight

Psikopat tiasa nyababkeun jalma gélo ku ngajantenkeun aranjeunna naroskeun kanyataan sareng warasna. Dipikawanoh salaku gaslighting, éta bentuk parna tina nyiksa emosi.

9. Aranjeunna cinta-bom

Psychopaths bakal mandi pasangan poténsi kalayan cinta jeung sayang dina jumlah relatif pondok waktu. Seueur awéwé anu resep ngadangu hal-hal anu saé ngeunaan dirina gampang digolongkeun kana perangkap bom cinta ieu.

Awéwé anu langkung pinter tiasa ngaraos yén aya anu pareum sareng bakal mundur.

Éta bakal palsu anjeun. soulmate pikeun salami maranéhna bisa meunang naon maranéhna rék ti anjeun. Lamun maranehna ngalakukeun, bom cinta bakal eureun, jeung kakejaman bakal dimimitian.

10. Maranéhna geus kataji ku kabutuhan dasarna

Beuki egois hiji jalma, beuki obsess kana kabutuhan dasarna. Upami anjeun nginget-nginget piramida kabutuhan Maslow, bagian handap piramida ngagambarkeun kabutuhan dasar urang sapertos tuangeun, kaamanan, sareng jinis kelamin.

Kabutuhan sosial langkung luhur dina piramida. Kusabab psikopat teu tiasa nyambung sareng batur, aranjeunna henteu paduli pisan pikeun kabutuhan sosial. Perhatian maranéhanana leuwih diarahkeun ka nyugemakeun kabutuhan dasar.

Maranéhanana bakal terus-terusan ngobrol ngeunaan dahareun, dahar kawas palaku, sarta manggihan hésé babagi.

Kalakuanana dina kadaharanana sarua jeung sato prédator nu kakara néwak mangsana. Tinimbang nengetan naon anu lumangsung di sabudeureun éta,Maranehna mawa mangsana ka hiji pojok, tuluy dahar siga euweuh isukan.

11. Aranjeunna ngeksploitasi jalma anu bageur

Jelema anu bageur sareng empati mangrupikeun target anu gampang pikeun psikopat. Aranjeunna waspada kana psikopat sanés anu tiasa ningali langsung tapi henteu kedah hariwang ngeunaan jalma anu bageur.

Tempo_ogé: Naon anu jadi sabab pilih kasih parental?

12. Aranjeunna tenang nalika aranjeunna henteu kedah

Urang sadayana muji jalma anu tenang sareng kumpul, tapi aya waktos nalika jalma anu paling santai di bumi kaleungitan sareng nyerah kana émosina. Psikopat tetep tenang sanajan anjeun ngarepkeun aranjeunna hariwang gering.

Anjeun sapertos kieu:

"Kumaha ieu tiasa mangaruhan anjeunna?"

Rujukan

  1. Brazil, K. J., & amp; Kaopat, A. E. (2020). Psychopathy sareng induksi kahayang: Ngarumuskeun sareng nguji hipotésis évolusionér. Élmu Psikologis Évolusionér , 6 (1), 64-81.
  2. Glenn, A. L., Efferson, L. M., Iyer, R., & amp; Graham, J. (2017). Nilai, tujuan, sareng motivasi anu aya hubunganana sareng psychopathy. Jurnal psikologi sosial jeung klinis , 36 (2), 108-125.
  3. Bales, K., & amp; Fox, T. L. (2011). Evaluating analisis trend faktor panipuan. Jurnal Keuangan jeung Akuntansi , 5 , 1.
  4. Leedom, L. J., Geslien, E., & amp; Hartoonnian Almas, L. (2012). "Naha anjeunna kantos bogoh ka abdi?" Hiji studi kualitatif hirup kalawan salaki psychopathic. Kekerasan kulawarga jeung pasangan intim quarterly , 5 (2), 103-135.
  5. Ellis, L.(2005). Téori anu ngajelaskeun korélasi biologis tina kriminalitas. Jurnal Kriminologi Éropa , 2 (3), 287-315.

Thomas Sullivan

Jeremy Cruz mangrupikeun psikolog sareng panulis anu berpengalaman pikeun ngabongkar pajeulitna pikiran manusa. Kalawan gairah pikeun ngarti kana intricacies tina kabiasaan manusa, Jeremy geus aktip aub dina panalungtikan sarta prakték pikeun leuwih dasawarsa. Anjeunna nyepeng gelar Ph.D. dina Psikologi ti lembaga anu kasohor, dimana anjeunna khusus dina psikologi kognitif sareng neuropsychology.Ngaliwatan panalungtikan éksténsif na, Jeremy geus ngembangkeun hiji wawasan jero kana sagala rupa fenomena psikologis, kaasup memori, persépsi, jeung prosés-nyieun kaputusan. Kaahlianna ogé ngalegaan kana widang psikopatologi, fokus kana diagnosis sareng pengobatan gangguan kaséhatan méntal.Gairah Jeremy pikeun ngabagi pangaweruh nyababkeun anjeunna ngadegkeun blog na, Understanding the Human Mind. Ku curating Asép Sunandar Sunarya vast sumberdaya psikologi, anjeunna boga tujuan pikeun nyadiakeun pamiarsa kalawan wawasan berharga kana complexities sarta nuansa kabiasaan manusa. Tina tulisan anu ngahudangkeun pamikiran dugi ka tip praktis, Jeremy nawiskeun platform komprehensif pikeun saha waé anu hoyong ningkatkeun pamahaman kana pikiran manusa.Salian blogna, Jeremy ogé ngahaturanan waktosna pikeun ngajar psikologi di paguron luhur, ngasuh pikiran para psikolog sareng peneliti. Gaya ngajarna anu pikaresepeun sareng kahayang otentik pikeun mere ilham ka batur ngajantenkeun anjeunna profesor anu dihormatan sareng dipilarian di lapangan.Kontribusi Jeremy ka dunya psikologi ngalegaan saluareun akademisi. Anjeunna parantos nyebarkeun seueur makalah panalungtikan dina jurnal anu terhormat, nampilkeun pamanggihna dina konperénsi internasional, sareng nyumbang kana pamekaran disiplin. Kalayan dedikasi anu kuat pikeun ngamajukeun pamahaman urang ngeunaan pikiran manusa, Jeremy Cruz terus mere ilham sareng ngadidik pamiarsa, calon psikolog, sareng sasama peneliti dina perjalananna nuju ngabongkar pajeulitna pikiran.