Uji hirarki lalaki: Jenis naon anjeun?

 Uji hirarki lalaki: Jenis naon anjeun?

Thomas Sullivan

Hierarki lalaki atawa hierarki sosio-seksual mangrupa cara pikeun ngagolongkeun lalaki hétéroseksual dina masarakat manusa.

Sapertos sato-sato séjénna, aya hirarki dominasi lalaki dina manusa. Boh lalaki boh awéwé sénsitip kana cues status sosial.

Ajén lalaki di masarakat utamana ditangtukeun ku status maranéhanana, sarta sabalikna - nilai aranjeunna nawiskeun ka masarakat nangtukeun status maranéhanana. Jadi lalaki sensitip kana status pikeun nangtukeun tempatna di masarakat.

Awéwé peka kana tanda-tanda status lalaki sangkan bisa milih pasangan nu panghadéna, nu boga nilai luhur.

Ti alfa nepi ka omega

Pikirkeun hierarki lalaki salaku piramida. Di luhureun piramida ieu aya alfa lalaki . Pamimpin langka anu ngagerakkeun masarakat maju kalayan kapamimpinan sareng kawaniana.

Tempo_ogé: Kumaha megatkeun beungkeut trauma

Sanggeus alfa lalaki, anu ngawengku sabagian leutik populasi lalaki, urang boga beta lalaki . Ieu satia, lalaki-leungeun katuhu tina alfa lalaki. Maranéhna ngararasakeun manpaatna keur babarengan jeung alfa bari ngahindar tina resiko, tanggung jawab, jeung kompetisi nu disanghareupan ku alfa.

Salajengna, urang gaduh delta lalaki . Ieu mangrupikeun jalma-jalma anu taat sareng rajin anu ngajalankeun masarakat. Maranehna teh 'lebah buruh' masarakat manusa. Maranéhna leuwih resep hirup biasa, teu paduli kana status jeung kakawasaan.

Gamma lalaki nempatan bagian hareup piramida. Ieu mangrupikeun intelektual anu ambek-ambekan kana alfa. aranjeunnacondong jadi barontak jeung yakin maranéhna geus hadé dilengkepan nyandak muatan ti alphas. Aranjeunna hoyong status sareng kakawasaan alfa tanpa tanggung jawab.

Omega lalaki nempatan bagian handap piramida hierarki lalaki. Ieu mangrupikeun penolakan sosial- anu 'pecundang' teu aya anu hoyong gaul. Maranéhna kurang ambisi, drive, jeung tanggung jawab.

Pamungkas, urang boga lalaki nu paling langka- sigma lalaki . Jalu ieu nolak hirarki sareng 'buruan' nyalira sapertos ajag nyalira. Aranjeunna leres-leres henteu paduli naon anu dipikirkeun batur sareng nuturkeun jalanna sorangan.

Tempo_ogé: 7 Tanda-tanda yén aya anu ngémutan anjeun

Nyandak tes hirarki lalaki

Tes ieu diwangun ku 30 item dina skala 5-titik mimitian ti Satuju pisan ka Satuju pisan . Éta skor anjeun dina unggal jinis hierarki lalaki. Urang sadayana gaduh campuran jinis anu béda.

Saatos anjeun réngsé tés, jinis dominan anjeun bakal muncul, nyaéta jinis anu anjeun skor paling luhur. Tés éta rahasia, sareng kami henteu nyimpen hasil dina pangkalan data urang.

Waktosna!

BatalKirimkeun Kuis

Waktosna

Batal

Thomas Sullivan

Jeremy Cruz mangrupikeun psikolog sareng panulis anu berpengalaman pikeun ngabongkar pajeulitna pikiran manusa. Kalawan gairah pikeun ngarti kana intricacies tina kabiasaan manusa, Jeremy geus aktip aub dina panalungtikan sarta prakték pikeun leuwih dasawarsa. Anjeunna nyepeng gelar Ph.D. dina Psikologi ti lembaga anu kasohor, dimana anjeunna khusus dina psikologi kognitif sareng neuropsychology.Ngaliwatan panalungtikan éksténsif na, Jeremy geus ngembangkeun hiji wawasan jero kana sagala rupa fenomena psikologis, kaasup memori, persépsi, jeung prosés-nyieun kaputusan. Kaahlianna ogé ngalegaan kana widang psikopatologi, fokus kana diagnosis sareng pengobatan gangguan kaséhatan méntal.Gairah Jeremy pikeun ngabagi pangaweruh nyababkeun anjeunna ngadegkeun blog na, Understanding the Human Mind. Ku curating Asép Sunandar Sunarya vast sumberdaya psikologi, anjeunna boga tujuan pikeun nyadiakeun pamiarsa kalawan wawasan berharga kana complexities sarta nuansa kabiasaan manusa. Tina tulisan anu ngahudangkeun pamikiran dugi ka tip praktis, Jeremy nawiskeun platform komprehensif pikeun saha waé anu hoyong ningkatkeun pamahaman kana pikiran manusa.Salian blogna, Jeremy ogé ngahaturanan waktosna pikeun ngajar psikologi di paguron luhur, ngasuh pikiran para psikolog sareng peneliti. Gaya ngajarna anu pikaresepeun sareng kahayang otentik pikeun mere ilham ka batur ngajantenkeun anjeunna profesor anu dihormatan sareng dipilarian di lapangan.Kontribusi Jeremy ka dunya psikologi ngalegaan saluareun akademisi. Anjeunna parantos nyebarkeun seueur makalah panalungtikan dina jurnal anu terhormat, nampilkeun pamanggihna dina konperénsi internasional, sareng nyumbang kana pamekaran disiplin. Kalayan dedikasi anu kuat pikeun ngamajukeun pamahaman urang ngeunaan pikiran manusa, Jeremy Cruz terus mere ilham sareng ngadidik pamiarsa, calon psikolog, sareng sasama peneliti dina perjalananna nuju ngabongkar pajeulitna pikiran.